Text Size
Hirdetés
Hirdetés

KEZELÉSEINK

GULF TERÁPIA

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

A GULF mozaikszó, a Gerinc nyújtása, az Ultrahang és a Frissítő masszázs első betűit takarja. A gerinc nyújtása denevérpadon történik. A beteg vízszintesen fekszik, a boka rögzített. Fokozatosan süllyedni kezd a fej rész, a véghelyzetben  már kb. 60 fokos szögben lóg a test. A gravitáció következtében a gerinc ízületei, a csípő és a térd is nyúlik, az ízfelszínek távolodnak egymástól. Egy percig marad ebben a testhelyzetben a beteg, majd egy percig vízszintesen pihen. Újabb egy perc „lógás”, egy perc pihenő, újabb „lógás”.


Az első fázis 5 percig tart, ezt követi az ultrahang kezelés, majd a frissítő masszázs.   Melegen ajánlom mindenkinek, aki egész nap görnyed, s estére már fáj a háta, esetleg zsibbad is a keze. Nyakcsigolya meszesedés, tarkótáji fejfájás, púpos hát, derékfájás, térdfájdalmak esetén rendkívül hasznos lehet.
Kizáró oka a kezelésnek a beültetett csípő illetve térd protézis.

 

EKG

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Szívbetegségek felderítéséhez, gondozásához elengedhetetlen eszköz. A Cardiax rendszerrel dolgozunk, melynek kiértékelő programját 12 professzor véleménye alapján állították össze. A legrejtettebb elváltozások is felszínre kerülhetnek.

Az ElektroKardioGram véleményem szerint a XIX. Század egyik legnagyobb és leghasznosabb felfedezése. A vizsgálat fájdalom- és mellékhatás mentes, tetszőleges számban ismételhető.
Életünk része, s a már senki nem furcsállja, hogy a két karjára és a két lábára elektródák kerülnek, s az ott leolvasható értékek a mellkas közepén elhelyezkedő szívről, annak ritmusáról, ingervezető rendszeréről, vérellátásáról, izomzatának állapotáról ad információkat. A bipoláris elvezetések (I. II. III) a karok és lábak közötti potenciál különbséget ábrázolják, míg az úgynevezett unipoláris elvezetések a karokon és a bal lábon mért értéket mutatják a 0 ponthoz, a jobb lábhoz viszonyítva.
Ugyanezen elv alapján mérünk mi is az I’H készülék segítségével. Annyi a különbség, hogy a 0 pont a bal csukló, az unipoláris elvezetés pedig nincs rögzítve, azt folyamatosan viszi végig a kezelő a 12 meridián végpontjain. Így kapunk képet a szervezet egészéről.
(Pillanatnyi értékeket mérünk, de talán valahol már dolgozik egy fiatalember, aki az EKG-hoz hasonlóan folyamatosan rögzíti a jeleket a mérési pontokon, értékeli a görbéket, s húsz év múlva nem lesz gond, ki kapja meg az orvosi Nobel-díjat.)

   

SPORTSÉRÜLÉSEK ELLÁTÁSA

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Húzódások, szakadások, szalagsérülések, ficamok a sportolóknál mindennaposak.

A rtg. vizsgálatok ezekben az esetekben vajmi keveset mondanak, s a pihentetés, nyugalomba helyezés csak az egyik módja a gyógyításnak.

Az alapos fizikális vizsgálat, majd a lágyrész ultrahang diagnosztika segít pontosítani a diagnózist.

Az ellátásban fontos szerepet játszik a megfelelő fizikoterápia kiválasztása, első helyen a lézerkezelést kell említenem. (lásd ott)

A masszázs, az ultrahangkezelés is fontos, mindezek rendelkezésünkre állnak.

   

MOZGÁSSZERVI ULTRAHANG DIAGNOSZTIKA

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

A csontsérüléseket, töréseket a röntgen vizsgálatok kiválóan megmutatják, viszont a lágyrészek, ízületek, (főként a térd és a váll) eltéréseiről az ultrahang vizsgálat segít tájékozódni. Az izomsérülések és betegségek, a porcok elváltozásai mellett a fejlődő, növekedésben lévő csont és porcogó képleteinek megítélésében sokat segít a lágyrész ultrahang diagnosztika. Tizenkét év körüli gyermekek sarokcsont fájdalmai, tizennégy év körüli serdülők elülső térdfájdalmai hátterében gyakran a növekedéssel és a túlzott terheléssel összefüggő elváltozások állnak. Ezek is jól láthatóak az UH képeken. Az idősebb korra jellemző ropogás hátterében gyakran az üvegporc felszínének kopása, egyenetlensége, esetenként a „kenőanyag” csökkenése állhat. Ezek megítélése is az ultrahang diagnoszta feladata.

   

FOGYÓKÚRA SEGÍTÉSE

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
ELŐTTE UTÁNA

Ha tizenkét héttel korábban olvassa ezeket a sorokat, ma huszonhárom kilóval kevesebb lehetne. Tartós tűkkel dolgozunk, a fül meghatározott pontjaiba helyezett 4 mm. hosszú apróságok feszültségoldó, anyagcsere gyorsító hatással rendelkeznek. A kezelés időtartama 4 hét, amit két hét szünet követ, ezalatt „pihen” a fül. A kúra kétszer ismételhető. Az optimális esetben heti 1,5-2 kg fogyás az, ami hosszútávon is megtartható.

Már a nyolcvanas években is az egyik legnagyobb sláger volt a fogyókúra segítése akupunktúrával. Azóta a tűk kisebbek, a rögzítés stabilabb lett. Ebben az esetben kizárólag a fül pontjait kezeljük.
Első lépésként a balkezességet határozzuk meg. (előfordul, hogy aszimmetrikusan helyezzük el a tűket, s a domináns oldalra több jut). Majd megfelelő bőrfertőtlenítés után, két hétre helyezzük be ezeket az apró tűket. Meghatározzuk az illető öt elemtan szerinti besorolását, s eszerint egy étkezési javaslattal, valamint egy kalória táblával látjuk el a fogyni vágyókat.
Férfiak is bátran jelentkezhetnek, mert a behelyezett tűk és a rögzítő tapasz alig vehető észre.

 

   

További cikkeink...

1. oldal / 2