Text Size
Hirdetés
Hirdetés

TERMÉKEINK

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Termékeink címszavakban:

 

ÉDEN klipsz
Saját fejlesztés ez a nyugtató, feszültségoldó hatású mágneses klipsz, mely egyébként kizárólag műanyag alkatrészekből készül, többféle színben. Normál viselet esetén a fül anxiolitikus zónájával kerül fedésbe a permanens mágnes, mely tetszőleges ideig viselhető.
Jó segítség a fogyókúrázóknak is, mert aki már próbálta, tudja, hogy milyen ideges, feszült tud lenni egy éhes ember.

Oldal elejére >>


Biológiai óra, az egészség iránytűje
Ára: 3500 Ft

Szép karácsonyi ajándék lehet ez a 34 cm átmérőjű falióra.

Az ember biológiai órája 24 óra alatt jár körbe egyszer, szemben a kismutatóval, mely egy nap két kört ír le. A nyugati irodalom is ismeri a bioritmusokat, a keleti gyógyítás is fő helyen elemzi létezésüket. A keleti sémára épül ez az óra is.
Tizenkét működési kör váltja egymást két óránként; ez ad ki egy huszonnégy órás teljes ciklust. Menjünk végig a működési körökön. 23 órától hajnali egy óráig „uralkodik” az epehólyag. Ez szorosan összefügg a máj működési körével, amely egytől háromig a legaktívabb. Sokunknak vannak alvászavarai; felébredünk hajnalban; bizonytalan, diffúz fájdalmak jelentkezhetnek, de az okát nem tudjuk. Ilyen esetekben az óra figyelmünket az epe- máj működési zavar felé fordítja; talán epekő okozza a panaszokat, de lehet, hogy a késői nehéz vacsora, vagy nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztását jelzi a gyötrődő, kínlódó máj.
Hajnali 3 és 5 óra között a tüdő működési kör maximuma idején a leggyakoribb az asztmás roham, a fulladás, a köhögés. (E körbe tartozik a légcső, az orr, a mandulák is. Mindezek együtt biztosítják a megfelelő légcserét.)
Öttől hétig a vastagbél a legaktívabb, ez a székletürítés optimális ideje.
Hét után az üres gyomor jelez, mely kilenc óráig emészt a legjobban, majd a Lép-hasnyálmirigy köre következik, s ezután a szív, mely 11 és 13 óra között a legaktívabb. (Sok szívbeteg hamarabb jelentkezne, ha tudná, hogy déli fáradékonysága komoly figyelmeztetője lehet a szív kezdődő gyengeségének.)
A szív után a vékonybél, majd a húgyhólyag, és a vese körei követik egymást.
Este héttől kilencig, majd kilenctől tizenegyig két olyan működési kör következik, mely nem köthető egyetlen szervhez. Ezt az időszakot keleten az egymás felé fordulás, a barátság és a szeretet, majd a szerelem óráinak tekintik.  A hét órakor kezdődő periódus a szívburok nevet kapta, de ezt átvitt értelemben is kell értenünk. Este kilenctől pedig „párom melegíts”…
Ennek a körnek a hivatalos neve az orvosi irodalomban a Három melegítő.
Szoros kapcsolatban áll egymással a három üreg (mellkas, hasüreg, alhas), ezek megfelelő hőszabályozása tartozik ide. Vegetatív panaszok, alvászavarok, szívtáji szúró fájdalmak, melynek hátterében szervi elváltozás nincsen, tartoznak e csoporthoz; s leginkább panaszt a késő esti órákban okoznak.
Este 11 órakor a vezető szerepet ismét az epehólyag veszi át, s kezdődik minden elölről.
E biológiai óra ismerete és használata közelebb visz bennünket életműködéseink jobb megértéséhez, s egy lélekben is egészséges napi ritmus kialakításához.
Segít tisztázni bujkáló betegségeink hátterét; korábban és könnyebben lelepleződik a „tettes”, a beteg tájék, ha jobban megismerjük önmagunkat.

Oldal elejére >>

 

A Keleti Kincsek Szalonja szoros kapcsolatban áll a Bársony István Alapítvánnyal.
Bársony a magyar irodalom korszakos alakja, az első magyar állatregény írója, irodalmunk „Szinnyei-Merse Pálja”. A természetes orvoslás hívei nála találhatják meg a legízesebb, legmagyarabb és leghitelesebb ábrázolását erdőnek, mezőnek, lápnak.

Szalonunk háttérintézménye a DCG Bt adja ki a Bársony könyveket, s ezért is gondolom, hogy az ajánlónak helyet adunk ezen az oldalon.

Bársony István: Az elveszett Paradicsom ár: 2450 Ft
Volt egyszer egy Magyarország, melyben nemcsak főurak és nincstelen proletárok éltek, hanem boldog, elégedett emberek is milliószámra. Az ő világukba vezet el ez a könyv.
Bársony István: Vadászhangok, hangulatok ár: 2100 Ft
Tavaszi földillat; Nyári alkony; Őszi színek; Téli képek: szívet melengető olvasnivaló.
Bársony István: Magányos órák ár: 2100 Ft
„Ezer év múlva egészen más lesz a világ képe, mint ma. Nem lesz más vadon, csak amit az ember lelkében találsz…”

Bársony István: Nyomról nyomra ár 2730 Ft
Közismert, népszerű szerző volt már a természetírás első mestere 1895 januárjában, amikor kikerült a nyomdából az Új Idők első száma. A lelkes alkotó gárda (Gárdonyi, Mikszáth, Bródy, Molnár Ferenc, Herczeg Ferenc, Bársony István) egy friss hang, egy új hetilap megjelenése mellé sorakozott fel. Bársonynak több mint 150 írása jelent meg ezeken a hasábokon, ebből készült ez a válogatás.

Bársony István a láp és a pagony dalnoka DVD ár: 2700 Ft
Készült a Duna TV megbízásából
„Halk szavú krónikása vagyok a magyar föld lelkének”

Termékeink postán, utánvéttel is megrendelhetőek elérhetőségeinken.

Oldal elejére >>